Wie zijn we?

Missie

VapeBel is de federatie van vape retailers en distributeurs in België met als doel het ondersteunen, ontwikkelen en promoten van de Belgische vapesector die een belangrijke rol speelt in de overgang naar een rookvrije samenleving.

VapeBel vertegenwoordigt het grootste deel van de Belgische vape industrie, inclusief fabrikanten, detailhandelaren en distributeurs, die allemaal dezelfde overtuiging delen:

" Niet roken en niet vapen, is het beste voor de gezondheid. Echter voor die groep van rokers die niet kan geholpen worden met andere middelen is vapen een significant minder schadelijk alternatief. Het is die groep van mensen die wij correct willen begeleiden en informeren. "

Daarom streeft VapeBel naar een optimaal kader om het wetgevend debat rond alternatieve rookstopmiddelen op een wetenschappelijk onderbouwde manier te voeren. Dit door gebruikers en beleidsmakers correct te informeren over de voor- en nadelen van vape producten, het creëren van kwaliteitseisen zodat de gebruiker op een juiste manier geïnformeerd en geadviseerd wordt en het correct informeren van de eigen leden over de wetgeving.

Bestuur

Félix Rijkers
EHALE
Voorzitter

Nicolas Bourgeois-Legrain
AlterSmoke
Lid van de Raad van Bestuur

Jef Keijers
Sizzle Vape Distribution
Lid van de Raad van Bestuur

Ben Rogiers
The Vaporium
Lid van de Raad van Bestuur

Bert Geens
Vaporshop
Lid van de Raad van Bestuur

Jacky Hoppenbrouwers
Dampshop
Lid van de Raad van Bestuur

Younes Heymans
Vape Company
Lid van de Raad van Bestuur

Waarom lid worden?

Als ondernemer in de vapesector hebt u goede redenen om te kiezen voor een lidmaatschap van VapeBel. We nemen het op voor uw rechten en belangen als ondernemer in een zwaar gereguleerde sector. We streven naar een wettelijk kader dat een wetenschappelijke basis heeft en een duidelijke differentiatie maakt op basis van het risicoprofiel van de producten zodat verkopers van minder schadelijke producten vapeproducten volwassen rokers kunnen informeren op basis van correcte en wetenschappelijk onderbouwde informatie.

Vapesector in België

In ons land telt de sector vandaag al 250 actieve bedrijven die samen garant staan voor zo’n 50 miljoen Euro omzet. 80% van de vapemarkt in ons land is in handen van KMO’s en lokale ondernemers. Via haar rechtstreekse tewerkstelling en toegevoegde waarde levert deze nieuwe, groeiende industrie dan ook een niet te ontkennen bijdrage aan de Belgische economie.